Brug for hjælp? Vi er tilgængelige på|salg@igoprofil.dk

Fordelene ved at drikke vand: alt du behøver at vide

Vi ved alle, hvor vigtigt det er at drikke masser af vand for at opretholde væskebalancen. Men hvor meget vand skal vi egentlig have, og hvordan sørger vi for, at vi får nok, når vi er på arbejde eller i skole? Det vil vi give svar på i dette indlæg, samt tips til hvordan du, som arbejdsgiver, kan motivere dine medarbejdere til at få mere væske i løbet af dagen.

Fordelene ved at drikke vand

På trods af vigtigheden ved at drikke vand tager vi sjældent et detaljeret kig på alle fordelene, det medbringer. Det gør vi nu:

Vand opretholder din væskebalance

Du har brug for at drikke rigeligt af vand for at holde styr på din væskebalance. Dette er med til at sikre, at du ikke bliver træt, syg, stresset eller oplever lignende negative symptomer. Når dagen går sin gang, har din krop helt naturligt brug for masser af væske til at holde din krop i gang. Derfor skal du sørge for, der er nok væske til at holde din krop hydreret. Dette kan du gøre ved at spise vandholdigt frugt og grøntsager såsom vandmelon og agurk, eller blot ved at drikke vand, som også er den mest effektive metode.

Vand distribuerer næringsstoffer rundt i kroppen og filtrerer affaldsstoffer fra

Vand fungerer som et naturligt smøremiddel til din krop. Du kan tænke på det, ved at forestille dig, at vand gør ved din krop, hvad olie gør for en bil. Uden smørelse vil maskineriet knirke, halte og til sidst gå i stå. Analogien overføres direkte til din krop, hvor vand transporterer næringsstoffer, hormoner, mineraler og vitaminer osv. til og fra cellerne i din krop. Derudover hjælper vand dine nyrer med at fungere. Deres job er at være kroppens indbyggede filtreringssystem, der fjerner affaldsstoffer og toksiner fra din krop, når du besøger toilettet.

Vand hjælper dig med at regulere din kropstemperatur

En af de sejeste ting ved vand er, at det hjælper os med at opretholde en ideel kropstemperatur. Når du drikker vand, optager din krop væsken, og hjælper med at køle dig ned, ved at fordampe ud igennem porerne i din hud. Kort fortalt giver vand din krop mulighed for at svede, hvilket køler dig ned. Udover disse fordele, hjælper vand dig også med at tabe/opretholde din vægt, reducere træthed, stimulere din hjerne, holde dine led sunde, og forbedre din hud. Sidst men ikke mindst leder alt dette selvfølgelig til øget produktivitet!

Hvor mange liter vand skal du drikke om dagen?

En god tommelfingerregel er, at du skal drikke omtrent 1,5 til 2 liter vand om dagen. Mængden varierer selvfølgelig fra person til person, da vi alle har et forskelligt aktivitetsniveau. Hvis du f.eks. dyrker meget motion, vil du naturligt svede mere i løbet dagen, hvorfor du skal have mere væske end en person, der sidder meget ned i løbet af dagen. Du skal bare sørge for at følge din mavefornemmelse og tilpasse dit vandindtag til din livsstil, men som minimum, så sørg for at få 1,5 liter vand om dagen. For mere præcis information bør du kontakte egen læge, eller søge rådgivning hos sundhedsfaglige myndigheder.

Tips til at drikke mere vand

Nu hvor du kender til alle fordelene, ved at drikke vand, kan vi give dig nogle tips til, hvordan du sørger for at få drukket den anbefalede mængde hver dag. Du kan selvfølgelig blot tælle, hvor mange glas du får drukket i løbet af en dag, men det er typisk en ret upræcis måde at holde styr på sit vandindtag på. I stedet anbefaler vi, at du benytter dig af vandflasker med en højere kapacitet – gerne på omkring 500 ml til 1 liter. Således vil du kun være nødsaget til, at skulle sige til dig selv, du blot skal drikke 2-3 flasker vand i løbet af dagen, hvilket er en del nemmere at holde styr på.

Hvordan kan du hjælpe til som arbejdsgiver?

I et tidligere indlæg skrev vi om fordelene ved at støtte og motivere medarbejdere til at dyrke lidt let motion i løbet af arbejdsdagen. Især på tidspunkter hvor mange arbejder hjemmefra. Vi forklarede, hvordan en lille hjælpepakke med sportsprodukter, kan sende dine medarbejdere af sted mod en mere aktiv livsstil. Når det kommer til at hjælpe dem med øge/opretholde deres vandindtag, er det egentlig det samme tip, vi gerne vil gentage. Som arbejdsgiver kan du let påvirke dine medarbejderes indsats for at holde sig hydrerede, ved at give dem en gave i form af flotte vandflasker med logo, der er mere inspirerende at se på, end et glas fra køkkenskabet.

Vandflasker med tryk som et bæredygtigt marketingværktøj

Vandflasker hjælper med at reducere antallet af engangsplastflasker, der cirkulerer rundt i verden, hvilket skåner miljøet for en masse unødig forurening. Dette gør vandflasker miljøvenlige, men ikke nødvendigvis bæredygtige. For at opnå dette skal du i stedet købe vandflasker i det korrekte materiale, såsom aluminium, der er et bæredygtigt materiale, fordi det kan blive genanvendt uendeligt. Og vandflasker i aluminium samt andre metaller, giver dig muligheden for at lasergravere et logo eller en besked på, så du kan skabe brandingmuligheder. Således kan du kombinere et bæredygtigt produkt med et selvvagt budskab eller logo, og dermed skabe et effektivt og bæredygtigt marketingsværktøj.

Hvilken vandflaske bør du vælge?

Hos IGO Profil tilbyder vi en lang række vandflasker, der kommer i alle slags materialer og størrelser. Men, hvilken flaske bør du vælge, hvis du gerne vil have et fantastisk trykresultat? Vi anbefaler nogle af vores kundefavoritter, såsom Sirius vandflasken, Topflask, samt alle flasker vi har fra Kambukka. Hvis du har brug for hjælp til at vælge den rette for dig, så skal vi med glæde assistere dig.

Nu kender du til fordelene ved vand, og har fået nogle tips til, hvordan du kan holde styr på dit vandindtag i løbet af dagen. Derudover har du fået et par idéer til, hvilke vandflasker du skal vælge, når du skal have trykt dit logo eller budskab på for intern og ekstern branding. Nu er det bare med at implementere tipsene og komme i gang allerede i dag!

By | 2021-05-05T11:39:14+02:00 13 april 2021|