Brug for hjælp? Vi er tilgængelige på|salg@igoprofil.dk

Inspiration til en sund frokost på arbejdet

I en tidligere artikel omtalte vi, hvor vigtigt det er at få dine medarbejdere i form og motivere dem til at forblive sunde og raske. Når Covid-19 begrænser os, har vores helbred aldrig været vigtigere. Ud over at få nok motion spiller en sund kost også en central rolle. Og vidste du, at du som arbejdsgiver også kan hjælpe med det? I denne artikel forklarer vi, hvordan du kan hjælpe dine medarbejdere med at spise en sundere frokost på arbejdet.

Vigtigheden af ​​sunde medarbejdere

De fleste arbejdsgivere er udmærket klar over, at sunde medarbejdere er afgørende for god arbejdsindsats. Sundere medarbejdere betyder også lavere sygefravær. At erkende betydningen af ​​sunde medarbejdere er et skridt i den rigtige retning, men det er endnu vigtigere faktisk at gøre noget med den viden. Det er en investering, der i sidste ende vil betale sit udbytte på flere måder end én.

En sund sandwich

Sandwiches til frokost behøver ikke nødvendigvis at være ‘dårligt’ for dit helbred, men det er vigtigt, at det du spiser er nærende. Fuldkorn er f.eks. bedre for dig end hvidt brød, fordi det indeholder flere fibre og mineraler. En anden ting, du skal være opmærksom på, er sunde fyldet du propper imellem dit brød.

Tip: sørg for at dine medarbejdere har en flot madkasse med logo. Du vil ikke bare gøre dine medarbejdere glade, du opbygger også intern branding og brandbevidsthed.

En varieret frokost på arbejdet

Variation er vigtig, og det gælder især for en sund kost. Derfor bør du altid se på måder at tilføje variation til din frokost. En lækker kombination er en sandwich med en frisk salat og et kogt æg eller en skål yoghurt med frugt og müsli. Du kan også dele dine egne frokostopskrifter med kolleger og på den måde opmuntre hinanden til at spise sundere. Eller tag det, der er tilbage fra aftensmaden med dig på arbejde. Det er ikke kun en hurtig og let frokost, det reducerer også madspild.

Tip: det er en god idé, at virksomheder har et køleskab på arbejdspladsen til at opbevare mad og en mikrobølgeovn til at varme rester fra dagen før. Har din virksomhed en kantine eller personalerestaurant? Du bør måske se omhyggeligt på menuen for at se, om der er måder at gøre sunde måltider mere tiltalende. Eller få en stor skål frisk frugt på kontoret for at give et ekstra incitament til en sund snack.

Medbring din egen frokost på arbejde

At arbejde hjemmefra betyder naturligvis, at dit køleskab kun er få skridt væk. Men hvis du er meget på farten, eller hvis du arbejder på stedet, er det lettere at få en hurtig og let frokost som en sandwich frem for en sund salat eller yoghurt. Men i disse dage findes der mange slags praktiske produkter, der gør det meget lettere at tage en varieret og nærende frokost med på arbejde. Hvad med en Mepal madbeholder? Dette er en ideel lufttæt madbeholder til opbevaring af f.eks. yoghurt med müsli, eller suppe med croutoner. Du kan også tage en lækker frisk smoothie med i en shaker. Mepal-mærket har en meget bred vifte af produkter, der holder din frokost frisk og inspirerende. En køletaske kan også komme til nytte for at sikre, at din frokost forbliver frisk.

Tip: Send dine medarbejdere en pakke med inspirerende produkter, de kan bruge for at løfte kvaliteten af deres frokost. Overvej også at organisere et madlavningsværksted, så de kan lære mere om, hvad god mad er.

Mere motion er også afgørende

Vi ved alle, at det er vigtigt at få nok motion. Det er heldigvis nemt nok at kombinere træning med frokost. Du kan f.eks. tage dig en gåtur i frokostpausen eller udfordre folk, der arbejder hjemmefra, til at gå regelmæssigt sammen og tracke fremskridt. Organiser en udfordring blandt personalet: hvem bliver den første til at nå en bestemt afstand i kilometer? Læs disse og flere gode tips i artiklen ‘Sådan får du dine medarbejdere til at bevæge sig’.

Ovenstående tips hjælper dig på vej til at forberede og spise en sundere frokost hver dag. Og som arbejdsgiver kan du se på, hvordan du kan inspirere dine medarbejdere til at nyde en sund frokost på arbejdet. Mulighederne er mange!

By | 2021-08-17T13:38:23+02:00 17 august 2021|