5 tips fra IGO Profil: Sådan motiverer du dit team efter ferien!

Sådan motivere du dit team efter ferien. Nogle medarbejdere kan føle sig overvældede, andre lider af efter-ferie depression! Nogle begynder måske at overveje deres stilling og kigger efter nye muligheder.
Som teamleder, skal du holde medarbejderne glade og motiverede. Her er fem måder at motivere dit team på efter ferien.

1. Kommuniker, kommuniker, kommuniker.

Efter nogle uger væk fra kontoret, er det normalt at føle sig overvældet af alt det arbejde, der venter på skrivebordet. Nogle ting er måske som de plejer at være, mens andre har ændret sig. Det er vigtigt at håndtere tingene, før de bliver til problemer.
Planlæg møder med dine medarbejdere. Spørg hvordan deres ferie gik. Fortæl hvad der er sket, mens de har været væk. Sørg især for, at de ikke stresser over at være tilbage på kontoret.

2. Skab et godt miljø på kontoret.

En god stemning betyder som regel, at teamet har det godt.
Find nogle profilprodukter, som du kan dekorere kontoret med og som forbedrer medarbejdernes motivation: en vandflaske, der sørger for, at de får nok at drikke, et lækkert krus til morgenkaffen eller en fed kuglepen, som de kan tage noter og skrive alt ned med.
Et lækkert miljø med fede reklameartikler gør kontoret meget rarere at være på og giver en bedre oplevelse.

3. Planlæg teambuildingaktiviteter.

Arbejdet er vigtigt. Men teambuildingaktiviteter er afgørende for at styrke relationerne mellem medarbejderne og at holde dem motiverede.
Saml dit team og gå ud og få en øl eller to efter arbejdet.
Kan du lide at dyrke sport? Lav dit eget sportshold og hold en hyggelig turnering med kollegaerne. Du kan også bestille trøjer med dit firmalogo på, for at få en særlig professionel udstråling.
Foretrækker du nogle mere originale aktiviteter? Så prøv at løse mysterier sammen eller slip spændingerne løs til paintball. Pas dog på, at alle kollegaerne ikke går på jagt efter netop dig…

4. Anerkend et godt stykke arbejde

Vil du gerne holde dit team motiveret? Anerkend dem for et godt stykke arbejde!
Som teamleder skal du være opmærksom på medarbejdernes arbejde og være klar til at rose dem, når de gør noget godt.
Selv med nogle få ord, som “godt gået” eller “godt arbejde,” kan du få dem til at føle sig stolte over deres indsats og resultater og motiverede til at fortsætte det gode arbejde. Det er lige til, enig?

5. Beløn dem med firmagaver

Mundtlig anerkendelse er altid godt. Og hvis der følger en gave med? Så er det bare endnu bedre!
Gaver er en rigtig effektiv måde at holde dit team motiveret på. Du giver kollegaerne en lækker reklamegave, som de værdsætter og som tillige reklamerer for din virksomhed.

Her er et eksempel: Erik er en passioneret løber. Han er lige kommet tilbage fra ferie og skal nu sidde bag ved skrivebordet otte timer om dagen. Det er første han ser, når han vender tilbage til kontoret, er en æske med trådløse hovedtelefoner og et pulsur samt en seddel hvorpå der står: “Velkommen tilbage Erik, vi har savnet dig!“.
Takket være denne simple, overkommelige og venlige gestus, er der stor sandsynlighed for, at Erik bliver månedens medarbejder.