Brug for hjælp? Vi er tilgængelige på|salg@igoprofil.dk

Tips til at motivere dine medarbejdere under corona-krisen

Som virksomhed står du over for mange udfordringer under corona-pandemien. Måske betyder begrænsningerne, at dine medarbejdere skal arbejde hjemmefra, eller at der er ekstra arbejdspres. Det er vigtigt, at dine medarbejdere forbliver motiverede på trods af disse udfordringer. Men hvordan kan du motivere dine medarbejdere og holde kontakten med dem? I denne artikel har vi en række smarte tips til dig.

COVID-19 og arbejde hjemmefra

Regeringen opfordrer os kraftigt til at arbejde hjemmefra, når det er muligt, og denne anbefaling ændrer sig sandsynligvis ikke foreløbig. Du går fra et stimulerende kontormiljø, og skal nu arbejde eksternt hjemmefra, uanset om det er i stuen, køkkenet eller ekstraværelset. Dette medfører nogle udfordringer, hvilket gør det endnu vigtigere at holde dine medarbejdere motiverede, involverede og tilfredse. Så hvordan motiverer du dem på afstand?

Skab et dedikeret arbejdsmiljø

Ikke alle har et separat rum, hvor de kan arbejde, hvilket betyder, at du muligvis skal sidde ved køkkenbordet. Som arbejdsgiver er det vigtigt at sikre, at dine medarbejdere har et dedikeret arbejdsområde. En måde er ved at give en godtgørelse for at arbejde hjemmefra, så medarbejderne kan købe deres eget udstyr som et ordentligt skrivebord, en ergonomisk stol eller en større skærm. Og sørg også for, at de har kvalitetshøretelefoner eller øretelefoner til videoopkald. Dette giver dem mulighed for at fortsætte med at arbejde fleksibelt hjemmefra, nu og i fremtiden.

Bliv ved med at kommunikere

I disse tider med coronavirus og hjemmearbejde er det særligt vigtigt, at blive ved med at kommunikere. Nu hvor hjemmearbejde er kommet for at blive, kan medarbejderne føle sig isolerede og savne struktur i deres arbejde. Alt dette er skadeligt for medarbejdernes tilfredshed. Hold kontakten, og vær så personlig som du kan, så kommuniker både via videochat og via e-mail. En anden god idé er at tjekke ind med teamet hver morgen via videoopkald – selv kort – blot for at diskutere dagens opgaver og mål. Dette skaber mere struktur og fastholder/skaber tættere forbindelser mellem medarbejderne. Overvej også at forære dem et flot unikt krus med en besked på, så de kan få en god start på dagen med en frisk kop kaffe eller te!

Organiser sjove aktiviteter

Alle har brug for at slappe af, især i disse vanskelige tider. Så hvorfor ikke organisere virtuelle drinks, som du også kan kombinere med sjove aktiviteter, som digital karaoke eller en pubquiz? Du kan involvere teamet endnu mere, ved at bede medarbejderne om selv at komme med sjove aktiviteter. Teamudflugter kan også arrangeres digitalt, for eksempel med et online flugtrum eller forskellige opgaver, de kan lave derhjemme. Ikke-arbejdsrelaterede aktiviteter skaber ikke bare større medarbejdertilfredshed, de stimulerer også teambuilding.

Tildel godtgørelse og sig tak

At sige tak er altid værdsat og giver folk ekstra motivation til at blive ved med at gøre deres bedste på arbejdet. Du kan gøre dette gennem en godtgørelse for at arbejde hjemmefra, men du kan også vise din taknemmelighed på andre måder. Send dem en dejlig gave, en coronavirus overlevelsespakke eller et gavekort, de kan bruge til at bestille, noget de kan nyde derhjemme. Og glem ikke fødselsdage!

Covid-19 overlevelsespakke

En gavekurv/overlevelsespakke er en rigtig vinder og en fantastisk måde at motivere dine medarbejdere på, men frem for alt også for at takke dem for deres engagement og fleksibilitet under Covid-19. Pakken kan indeholde sjove og overraskende gadgets, men også nyttige hjælpemidler til at komme igennem denne vanskelige periode. Tidligere nævnte vi kruset for at starte morgenen med en frisk kop varm kaffe eller te. Men hvad med en dejlig varm trøje med logo eller et ekstra fleecetæppe til de kolde dage? Der er alle slags produkter, du kan bruge til at gøre arbejdet mere behageligt derhjemme. Har du overvejet lidt snacks? Assorterede nødder eller eller slik er perfekt til om eftermiddagen på sofaen. Og du må naturligvis ikke glemme at putte nogle mundbind med i din covid-19 overlevelsespakke.

Motivationstips til andre sektorer

Ikke kun folk der arbejder hjemme, men mennesker i mange andre sektorer mærker virkningerne af Covid-19. Tænk bare på medarbejdere, der arbejder med mennesker, på hospitaler, på fabrikker og i detailhandlen. Det er alle mennesker, der virkelig kan bruge en ekstra hjælpende hånd. Så hvordan kan du motivere disse medarbejdere? Sørg for at lytte til dem og vær der for dem. De vil helt sikkert sætte pris på et tak!

Har dit personale mundbind på for at beskytte sig selv og dem omkring sig? Så kunne mundbind trykket med logo være en god ide. Det skaber en teamfølelse og et konsekvent, professionelt udseende for din virksomhed, samtidig med det promoverer dit brand. Som butik eller supermarked kan du også dele mundbind ud til dine kunder. Det er en fantastisk måde at vise, at din virksomhed ikke kun tænker på personalets sikkerhed, men også på dine kunders.

Brug lidt ekstra til jul

Da vi går mod slutningen af ​​året, er det det perfekte tidspunkt at takke dine medarbejdere for deres hårde arbejde. Og det er en god mulighed for dig at motivere dine medarbejdere til næste år. Med Covid-19-restriktionerne på plads er det sværere at organisere teamudflugter. Så hvorfor ikke bruge lidt ekstra penge til julen? Sammensæt en mere ekstravagant julegave, men hold det praktisk, så dine medarbejdere virkelig kan bruge det, du forærer dem. Tag et kig på vores originale firmagaver, f.eks. En bærbar elektrisk kaffemaskine, musemåtter med trådløs oplader eller et smart-watch. Miljøvenlige produkter vinder også frem i popularitet, for eksempel vores termokrus eller bambus kaffekrus. Der er masser af valgmuligheder, når det kommer til firmajulegaver.

Vi håber, at ovenstående tips ikke kun hjælper dig med at opnå større medarbejdertilfredshed, men vil også give dine medarbejdere motivationen, de mangler, til at forblive fuldt engagerede i disse vanskelige tider. Brug dem til din fordel!

By | 2021-08-17T13:36:41+02:00 17 august 2021|