Brug for hjælp? Vi er tilgængelige på|salg@igoprofil.dk

Velkommen nye kollega: sådan gør du hans/hendes første dag uforglemmelig!

Den første dag på dit nye job kan være spændende og nervepirrende på samme tid. Et andet miljø, nye kollegaer og måske en anden arbejdsmetode. Hvor rart er det, når du bliver budt velkommen på din helt nye arbejdsplads? Som arbejdsgiver er det tid til at få din nye kollega til at føle sig godt tilpas. Forestil dig, at du har sammensat en fin velkomstpakke: et personligt kort med ‘velkommen’, en trykt vandflaske, en æske chokolade eller en mulepose med dit logo. Hvis din nye medarbejder for eksempel poster et billede af dette på sociale medier, vil det sikre mere brand awareness og bidrage til employer branding.

I denne blog lister vi en række tips til at få den første spændende arbejdsdag til at forløbe problemfrit, for at hjælpe din nytilkomne med at komme godt i gang og til også at gavne din virksomhed fra et marketing synspunkt. Så uanset om du selv er en erfaren medarbejder eller nybegynder, så læs nedenstående trin-for-trin-plan for at gøre deres første arbejdsdag uforglemmelig!

Send en fin gave

Dagene før en første dag på arbejde er ofte meget spændende. Hvad tager du på, hvad tager du med dig, og hvordan bliver det første indtryk? Som arbejdsgiver kan du udnytte dette øjeblik ved at sende en lille gave. Tænk på en personlig æske chokolade, et bundt blomster eller en anden gadget, der er typisk for din virksomhed. Vil du gøre det endnu mere personligt? Tilføj så et kort, hvor du fx præsenterer holdet eller siger, at du glæder dig til hans eller hendes ankomst.

Forbered holdet og sørge for en hyggelig arbejdsplads

Som kollega er det rart at være godt forberedt på, at der kommer en ny medarbejder. Afsæt tid i din dagsorden til en introduktion og giv det rigtige kontormateriale: fra notesbog til kuglepenne og fra hovedtelefoner til musemåtter. Det er også rart at forsyne disse produkter med dit eget firmalogo. Men tænk også på en god computerskærm og en komfortabel kontorstol.

Vær klar i receptionen til at byde din nye kollega velkommen

Det er rart at blive taget hånd om, så snart man træder ind i bygningen. Få en kollega til at vente i receptionen, lille indsats, men du efterlader straks et godt indtryk. Endnu bedre, aflever en goodiebag indeholdende en velkomstpakke til den nye medarbejder. For eksempel med trykte kontorartikler og en medarbejderhåndbog eller informativ folder om din virksomhed. Det kan din nye kollega kigge igennem derhjemme. På den måde lærer din nye medarbejder din virksomhed at kende.

Planlæg en introduktion til kolleger

Som kollegaer er I sikkert nysgerrige på hinanden. Sørg for, at der er plads til at lære hinanden at kende og opdage mulige fælles fodslag. Eller bare få en snak om, hvad der holder dig beskæftiget uden for arbejdstiden. Dette gør samarbejdet nemmere og giver dit forretningsforhold et løft.

Lad ham/hende vænne sig til den nye arbejdsplads og giv en rundvisning

Vis din nye kollega hans/hendes arbejdsplads og giv dem tid til at vænne sig til det. Du kan også bruge en gave her: for eksempel en vandflaske med dit eget navn eller en kuglepen og notesbog med dit firmas logo. Den anden del af dagen kan du give en rundvisning i virksomheden, så din kollega kan blive fortrolig med den. Hvor kommer du ind, hvor får du en kop kaffe og hvor spiser du din frokost? Praktiske sager, men bestemt ikke uvæsentlige!

Fremhæv sjove højdepunkter i løbet af en arbejdsdag

Har du en kantine, hvor frokosten kan afhentes? Så vis den! Er der et bordtennisbord, et loungehjørne eller et køleskab et sted, hvor fredag ​​eftermiddags øl er kølige: husk at nævne disse hyggelige steder, for de vil efterlade et godt indtryk 😉 

Gennemgå tjeklisten sammen

Mange virksomheder har en tjekliste til onboarding af din nye kollega. Tjeklisten er ikke kun nyttig for den nye medarbejder, men også for arbejdsgiveren selv. På denne måde kan du være sikker på, at du ikke glemmer nogle vigtige opgaver, og at alt kører glat før, under og efter starten af ​​den første dag. Vi har listet en række vigtige dele til den tjekliste over en ny medarbejder til dig:

  • Underskriv eventuelle papirer såsom kontrakten
  • Arrangering og kontrol af login detaljer
  • Planlæg de første aftaler i kalenderen (f.eks. træning i programmer og værktøjer)
  • Send intern introduktions e-mail
  • Rundvisning på kontoret
  • Diskuter den første dag

Gennemgå denne tjekliste sammen, men sørg for ikke at give for meget information den første dag. Der er indtryk nok på sådan en dag, det skal også forblive lidt sjovt!

Diskuter den første dag og luk den sammen

Endelig skal du fejre afslutningen på en vellykket første dag! Uanset om du gør det med en kop kaffe i cafeteriet eller en drink efter arbejde, så tag dig tid til at fejre din nye kollegas ankomst og byd ham/hende velkommen på holdet. Tal med hinanden om dagens forløb, og hvordan vedkommende har det med det. På denne måde kan I begge afslutte dagen med en god følelse!

Forhåbentlig kan du med disse tips fra trin-for-trin-planen hurtigt få din nye kollega til at føle sig godt tilpas, og du kan tage de første skridt mod et vellykket og langsigtet arbejdsforhold.

Endnu flere grunde til en personlig gave

En personlig gave er ikke kun sjov at give til en ny medarbejder. Tænk også på lejligheder som en fødselsdag i afdelingen, eller hvis du vil sætte sekretæren i søgelyset for en dag. Faktisk er der altid en grund til en original takkegave. For helt ærligt, hvem ville ikke være glad for det?

Kunne du tænke dig at få trykt noget særligt til din nye medarbejder, men har du svært ved at vælge? Intet problem! Kontakt os gerne. Vi hjælper dig gerne med at give dine medarbejdere en uforglemmelig velkomst.

By | 2024-02-08T13:19:22+01:00 19 maj 2023|