Brug for hjælp? Vi er tilgængelige på|salg@igoprofil.dk

Sådan får du dine medarbejdere i gang!

Vi bliver mindet igen og igen om, hvor vigtigt sundhed er. Som arbejdsgiver ønsker du selvfølgelig også, at dine medarbejdere er sunde og i god form. I en tidligere blog gav vi allerede kloge tips til, hvordan du kan holde dine medarbejdere glade og motiverede. Men hvordan motiverer du dine medarbejdere til at bevæge sig mere og forblive sunde og i form? I denne artikel vil vi give dig nogle ideer til, hvad du som arbejdsgiver kan gøre for dine medarbejdere, når det kommer til sport og sundhed. Udnyt disse muligheder!

Dine medarbejdere vil være gladere og mere produktive

Forskellige undersøgelser viser vigtigheden i, at have sunde medarbejdere. De er mere produktive, arbejder hårdere, er mere motiverede og bliver sjældnere syge. Motion er ikke kun godt for kroppens tilstand, men også for hjernens tilstand. Ud over den positive effekt på produktiviteten er sunde og raske mennesker også lykkeligere.

Guiden til motion

Hvor meget motion skal du så have? WHO har fastsat retningslinjer for voksne (18 år og derover):

  • Motion er godt, mere motion er bedre
  • Mindst 150 minutters intens motion om ugen
  • Aktiviteter til styrkelse af muskler og knogler og, for ældre mennesker, balanceøvelser mindst to gange om ugen
  • Undgå at sidde stille i lange perioder

Især hvis du har et kontorjob, kan det være udfordrende at overholde disse retningslinjer. Som arbejdsgiver har du mulighed for at bidrage til dette.

Motion i arbejdstiden?

Men hvordan får du egentlig dine medarbejdere til at bevæge sig mere? Et første gyldent tip er at give dine medarbejdere mulighed for at bevæge sig rundt i arbejdstiden. Men det handler ikke så meget om at få dine medarbejdere til at lave en times motionslignende træning i arbejdstiden. Der er mange flere muligheder for at kombinere sport og arbejde og få mere motion. For eksempel opfordr dem til at tage en gåtur i deres frokostpause eller tage trappen i stedet for elevatoren oftere. Find smarte måder at kombinere motion og arbejde på. Eller arranger en sjov sportsaktivitet eller sportsdag.

Årlig udfordring!

Vi har allerede nævnt, at det er godt at sætte et specifikt mål. En virkelig sjov måde at udnytte dette på er at komme op med en udfordring og knytte den til et mål. Overvej f.eks. “Cykel til Paris” udfordringen. Alle registrerer deres kilometer i en app, og den første, der når målet, vinder en pris! For flere ideer, se vores artikel om at arrangere en sportsudfordring . Giv dine medarbejdere en aktivitetstracker for at registrere deres kilometer. Få denne aktivitetsmåler trykt med din logo og sørg for lidt branding!

Cykling oftere

Cykling fremmer også klart sundhed. Flere og flere arbejdsgivere tilbyder leasing af en firma cykel, som selvfølgelig også kan bruges privat. En motivationsfaktor for medarbejdere til at købe en god cykel og cykle mere. På denne måde gør du ikke kun en god indsats for dine medarbejderes sundhed, men du gør også noget for miljøet. Vil du tage endnu mere bæredygtige skridt? Så læs vores blog med tips til en bæredygtig virksomhed.

Giv sportsgaver væk

En anden måde at motivere medarbejdere til at motionere på er at give dem lækre sportsgaver. Sæt f.eks. en sports-pakke sammen, der inkluderer produkter til at hjælpe med at forblive sund og i form. Tænk på genstande til gåture eller jogging, en trykbar retro sports taske, et fitnesssæt med logo til træning derhjemme eller andet sportstøj. Få sportsartiklerne trykt med dit logo og skab branding.

Husk også at spise sundt!

Udover at motivere dine medarbejdere til at motionere mere, er det også vigtigt at være opmærksom på en sund kost. Men hvordan motiverer du dine medarbejdere til at spise sundere? Tænk f.eks. på en workshop om sund madlavning eller måder at gøre frokosten i kantinen sundere. Eller giv dem praktiske madkasser, så de kan bringe deres egen sunde frokost med til kontoret, f.eks.: en Mepal Lunchpot eller en Mepal Saladbox. Også praktisk for medarbejdere, der rejser meget. For flere tips, se vores blogtekst om at fremme sunde frokoster. På denne måde får du dem til at tænke over mulighederne for at spise sundere.

Drik nok vand

Udover kost ved vi, at det også er vigtigt for sundheden at drikke nok vand. Ud over at øge fysisk præstation påvirker det energiniveauet og hjernens funktion, forebygger og lindrer hovedpine, forbedrer tarmbevægelser og sikrer nyrefunktionen, blandt andet. Vi går mere i dybden med artiklen “Drik vand: Alt hvad du behøver at vide.” Så der er mange grunde til at drikke vand, og alligevel er det ofte svært at nå den anbefalede mængde på 1,5 til 2 liter om dagen. Som arbejdsgiver har du mulighed for at hjælpe med dette. Giv f.eks. dine medarbejdere en smuk vandflaske med et logo eller individuelt navn til kontoret og på farten, eller opsæt vanddispensere i virksomheden.

Lad dig inspirere af disse ideer for at motivere dine medarbejdere til at forblive sunde og i form. Ikke kun du som arbejdsgiver nyder godt af dette, men frem for alt dine medarbejdere selv drager langsigtede fordele af det. 

By | 2024-02-09T11:58:09+01:00 9 februar 2024|