Brug for hjælp? Vi er tilgængelige på|salg@igoprofil.dk

Sådan motiverer du dine medarbejdere til at holde sig aktive

En aktiv livsstil er en af grundstenene for personlig trivsel. Gennem sund kost og let motion i løbet af ugen, kan vi positivt påvirke både vores fysiske og mentale velvære. Dette er altid vigtigt, men i særdeleshed på et tidspunkt som nu, hvor vi alle sidder hjemme under lockdown uden mulighed for at besøge vores fitnesscenter. På baggrund af dette, giver vi dig i dette indlæg gode råd og brugbare tips til hvordan du, som leder, kan motivere dine kolleger og andre ansatte til at opretholde et aktivitetsniveau i deres hverdag, som er vigtig i en ret så stillesiddende periode i vores alles liv.

Dine medarbejdere vil være mere produktive og gladere

Vidste du, at 79% af medarbejdere udviser et øget produktivitetsniveau på dage, hvor de dyrker motion? Dette blev observeret under et forsøg udarbejdet af universitetet i Bristol i England. Medarbejdere udviser yderligere en general stigning i, hvor glade de føler sig, når de dyrker motion og spiser en sundere og mere varieret kost. Dette blev rapporteret af forsikringsfirmaet ZLM, som observerede adfærden hos 200 af deres medarbejdere over en periode. I tillæg kommer ZLM med et råd, vi kan drage nytte af. De anbefaler, at man sætter små opnåelige mål for sig selv, hvis man ønsker at lave livsstilændringer for sig selv – det er et råd vi nok alle har hørt før, men grundet vigtigheden af budskabet, kan det betale sig at gentage. Selvom de to studier undersøger forskellige ting, er der en vigtig fællesnævner, du som læser bør bide mærke i: det kan altid betale sig at leve en aktiv livsstil med let motion og sørge for at spise varieret. I denne artikels ånd, med fokus på dig, som er leder eller på anden måde har indflydelse på medarbejdertrivsel, kigger vi nærmere på, hvad du specifikt kan gøre og anspore dine kolleger til.

Sport og anden aktivitet i arbejdstiden

En glimrende måde at motivere dine medarbejdere til at motionere mere, er ved at give dem lov til at dyrke motion i løbet af arbejdsdagen. Med dette mener vi naturligvis ikke, at du skal affinde dig med at dine kolleger nu arbejder 1-2 timer mindre om dagen, fordi de skal motionere. Vi anbefaler, at du opfordrer til en løsning, der er mere pragmatisk for alle parter. Det kan f.eks. være en løsning, hvor alle er indforstået med, at det er okay at dyrke motion i stuen eller gå en tur, når man afventer svar fra kunder eller inden lange møder. Hvis du vil opbygge lidt holdånd, kan du organisere virtuelle aktiviteter sammen med folk fra dit team eller på tværs af afdelinger.

Opret en udfordring alle kan deltage i

Som vi nævnte tidligere, er det smart at sætte opnåelige mål for sig selv, da det vigtigste er, at man kommer igang. Med det in mente, anbefaler vi, at du skaber nogle firmaevents, som alle kan deltage i, og hvor de kan konkurrere med hinanden indbyrdes. Det kan f.eks. være ved at lave “Først til destination-X konkurrencer”, hvor ideen er, at i udregner distancen fra jeres kontor til eksempelvis en afdeling i et andet land, og så ser hvem, der først kan cykle/løbe den distance over en given tidsperiode bestemt indbyrdes. En udfordring som denne kan let trackes ved brug af vores fitness-trackere, hvor du ovenikøbet kan trykke dit logo på, for at skabe brand awareness.

Betal for dine medarbejderes fitnessmedlemskab

En let måde at motivere dine medarbejdere til at dyrke motion på, er ved at betale for deres fitnessmedlemskab, eller for medlemskaber til andre aktiviteter, hvor de kommer ud og røre sig. I nogle tilfælde kan dette også trækkes fra for din virksomhed, men det er noget du bør få en kyndig til at undersøge nærmere. Uanset om det kan trækkes fra eller ej, så står pointen stadig – det kan godt betale sig at hjælpe dine medarbejdere på vej mod en aktiv livsstil ved at eliminere betalingsbarrieren for dem. De penge du lægger i dette, kommer retur med et positivt afkast i form at øget aktivitetsniveau og øget medarbejdertrivsel.

Tag cyklen oftere

Nogle lande har bedre cykelinfrastruktur end andre – og Danmark er bestemt et af de lande. Derfor anbefaler vi kraftigt, at du opfordrer alle medarbejdere med mulighed for det, til at tage cyklen på arbejde. Det er anbefalet, at voksne mennesker får mindst 150 minutters øget aktivitet i løbet af ugen. Denne kvote når du for hele ugen, hvis du blot har 15 minutter både til og fra arbejde på cykel. Det er en nem måde at nå sine aktivitetsmål på!

Sportsprodukter som firmagaver

Hos IGO Profil hjælper vi hver dag folk med at markedsføre sit brand og nå ud med budskaber til nye og eksisterende målgrupper gennem brugen af firmagaver og andet merchandise. Derfor anbefaler vi naturligvis, at du kigger i vores sortiment over sportsprodukter, og sammensætter en motivationspakke bestående af eksempelvis træningstøj, en vandflaske eller sportstaske, som du kan forære dine medarbejdere for at inspirere dem til at komme ud og røre sig. Alle disse produkter kan naturligvis trykkes, graveres eller broderes med dit logo.

Sundhed starter i køkkenet

Man kommer kun et stykke ad vejen med motion – men de store forandringer sker i køkkenet. Du skal med andre ord finde måder, hvorpå du kan inspirere dine medarbejdere til at spise sundere og mere varieret kost. Dette kan du gøre, ved f.eks. at holde madlavnings-workshops (dette er velegnet som et virtuelt event), eller ved at anspore kantinen til at servere en sundere kost, så folk kan vænne sig til det, hvor de oftest spiser frokost – nemlig på arbejdspladsen. Den gode vane skal selvfølgelig med hjem, og det kan du sørge for sker, ved at forære dine medarbejdere nogle af vores produkter fra det populære mærke, Mepal. Disse produkter skal nok inspirere enhver modtager til at spise sundere og eksperimentere med nye retter. Tag et kig på alle vores køkkenprodukter!

Sluk dine medarbejderes tørst

Da menneskekroppen betår af ca. 60% vand, er det naturligvis essentielt, at give den det væske, den har brug for. Når du er ordentligt hydreret, vil du opleve både et højere energiniveau samt øget koncentrationsevne. Din væskebalancen opretholdes ved dagligt at indtage ca. 1,5-2 liter vand. Dette kan selvfølgelig være svært at holde styr på, hvis den eneste måleenhed er et glas fra køkkenet på kontoret. I stedet kan du hjælpe dine medarbejdere på vej, ved at forære dem pæne vandflasker trykt eller graveret med dit logo. Så skal de blot tænke på at drikke 2-3 flasker vand om dagen, i stedet for et ukendt antal kopper. Derudover er vores flasker også mere praktiske, og de fleste af dem holder sågar vandet køligt i løbet af dagen. Se mulighederne her.

Vi håber, at du følger disse tips og andre råd til, hvordan du kan motivere og inspirere dine medarbejdere (og dig selv for den sags skyld) til at leve en mere aktiv og sundere livsstil.

By | 2021-03-25T09:36:12+01:00 24 marts 2021|