Brug for hjælp? Vi er tilgængelige på|salg@igoprofil.dk

Fysisk aktiv på arbejdet? Organiser en sportsudfordring!

Vi ved alle, at det er vigtigt at holde sig fysisk aktiv. Du føler dig sundere, mere fit og du er endnu mere produktiv, hvis du træner nok. Hvis dine medarbejdere holder sig aktive, har du som arbejdsgiver også gavn af dette. Et tip til at motivere til sport på arbejdspladsen er at organisere en sportslig udfordring. Men hvordan gør man det? I denne artikel kan du læse hvorfor og hvordan du kan organisere sådan en sportsudfordring!

Kontor vs. arbejde hjemmefra

De seneste par år har meget ændret sig i arbejdsmiljøet. Mange virksomheder måtte lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra. Som et resultat har mange virksomheder indset fordelene ved at arbejde hjemmefra, og de vælger derfor nu en kombination af at arbejde hjemmefra og arbejde på kontoret. Medarbejdere, der arbejder på et kontor, bevæger sig mindre på arbejdet end andre. Men at arbejde hjemmefra gør det endnu mere udfordrende at få nok motion på daglig basis. Grund nok til at gøre noget ved dette!

Motivér dine medarbejdere til at motionere mere

Dine medarbejdere er naturligvis ansvarlige for at få nok motion. Men som arbejdsgiver nyder du også godt af raske og sunde ansatte. Du kan spille en rolle i at motivere til motion i løbet af en arbejdsdag. Du kan selvfølgelig selv bestemme, hvor stor den rolle er. Men det er muligt og nemt at motivere dine medarbejdere. Her er et par eksempler, der kan hjælpe med dette:

  • tilbyde et arbejdsmiljø, der inviterer til at dyrke mere motion;
  • placering af enheder, såsom en printer, længere fra arbejdspladsen;
  • tilbyde udstyr til at veksle mellem at sidde med stående eller en anden aktiv stilling;
  • placering af ståborde i kantinen;
  • bordtennis, shuffleboard, dart og andre tilgængelige aktive spil i kantinen;
  • invitér til sport på arbejdspladsen med for eksempel et privat fitnessrum.

Som du kan se, er der en masse tips, du kan anvende. Du kan også motivere dine medarbejdere til at dyrke motion ved hjælp af en sporty udfordring.

Organiser en sportsudfordring!

Grundlaget for enhver sportslig udfordring er at etablere et specifikt mål for medarbejderne. Overvej at opnå:

  • et specifikt antal trin;
  • cykle et par kilometer;
  • flere timers gang;
  • gåture i frokostpausen.

Som eksempel kan du få medarbejdere til at cykle antallet af kilometer til Paris. Den første person, der når antallet af kilometer, vinder en bytur til Paris! For at motivere dem til at træne på arbejdet, placer et antal motionscykler på kontoret. Eller du går efter en ’30 dages udfordring’. Hvem får det højeste antal skridt på 30 dage? Du kan give dem aktivitetsmålere med virksomhedens logo til at tælle antallet af skridt. På denne måde giver du straks et stykke intern branding

Motiver dine medarbejdere til at deltage

Du er kommet med en stor udfordring, men du vil også gerne have, at så mange medarbejdere som muligt deltager og motionerer mere på jobbet. Det starter med intern kommunikation af udfordringen. Send en mail rundt, sæt plakater op og gå selv forbi skrivebordene for at spørge, om folk vil tilmelde sig. Du kan også motivere dem ekstra ved at give en goodiebag med fx en vandflaske med tryk, et håndklæde med logo og andre handy ting, som de kan bruge under udfordringen.

Nok inspiration til at få dine medarbejdere i gang og få dem til at motionere på arbejdet. Klar parat start!

By | 2024-02-08T13:23:16+01:00 27 juli 2022|