Brug for hjælp? Vi er tilgængelige på|salg@igoprofil.dk

Bæredygtige materialer: Fra bambus til hvedestrå

Bæredygtighed er vigtig for mange virksomheder, og det er ikke anderledes her hos IGO Profil. I en tidligere artikel skrev vi tips til, hvordan du kan gøre din virksomhed mere bæredygtig, ved hjælp af produkter fra vores miljøvenlige sortiment. Når du skal bruge bæredygtige produkter, er det vigtigt ikke blot at se på produkterne, men også de materialer, de er lavet af. Det kan være svært at navigere verden af ​​bæredygtigt materiale, hvilket er derfor, at denne artikel forklarer de mest almindelige muligheder for dig!

Vigtigheden af ​​bæredygtige materialer

Der er mange ting, du kan gøre, som firma for at blive mere bæredygtig. Lige fra korrekt affaldssortering, udskiftning af plastikkopper til fordel for rigtige krus, skifte til LED pærer og meget mere. Vi anbefaler derudover, at du overvejer at bruge produkter fremstillet af bæredygtige materialer, hvilket ikke kun er godt for miljøet, men også for din virksomheds omdømme. Tænk blot på det positive ry du får, ved at benytte dig af bæredygtige produkter, når du laver giveaways, eller skal udvælge firmagaver. Modtagere vil glæde sig over, at se du er opmærksom på bæredygtighed. Læs videre for at få en introduktion til nogle af de bæredygtige materialer, du bør kende mere til.

Bambus

Er bambus bæredygtigt? Det kan du tro! Bambus er en af ​​de hurtigst voksende planter i verden, der kræver meget lidt vedligeholdelse, og som løbende kan høstes ned, gro tilbage, og høstes igen. Det er bl.a. derfor, at bambus omtales som ‘grønt guld’ i nogle dele af verden. Interessant nok absorberer og filtrerer bambus CO2 fra luften ligesom træer. Udover at være fuldt genanvendeligt, er bambus også et meget stærkt og fleksibelt materiale, hvilket betyder, at mange forskellige produkter kan laves af det – lige fra møbler til tandbørster. Alt dette gør bambus til et virkelig populært og bæredygtigt valg.

Vi har et bredt udvalg af bambusprodukter, herunder kuglepenne, trådløse opladere, skærebræt og notesbøger.

Kork

Kork er for nylig blevet ekstremt populær, men hvad er kork egentlig lavet af? Kork er faktisk lavet af barken af ​​kork-eg, hvilket betyder, at træet ikke behøver at blive skåret ned for at høste korken, og træet vil gro ny bark, så det kan høstes igen. I lang tid er materialet blevet brugt til at lave opslagstavler, bordskåner eller propper til vinflasker. Men, i dag er der mange flere korkprodukter at vælge imellem, som er alle robuste og genanvendelige.

Populære korkprodukter fra IGO Profil omfatter kork kuglepenne, notesbøger og penalhuse.

rPET

Vidste du, at alle Coca-Cola-flasker har været lavet af rPET siden 2020? Dette er blot en af grundende til, at dette bæredygtige materiale også vinder i popularitet. Men hvad er rPET egentlig? rPET står for genanvendt polyethylenterephthalat eller genanvendt plastik. Dette er ikke kun bæredygtigt som materiale, men selve produktionen af r​RPET-materiale resulterer også i mindre CO2-emissioner og mindre vandforbrug end produktion af plastik. Plastflasker opsamles, sorteres, vaskes og smeltet om til nyt og rent rPET, som dermed er et bæredygtigt materiale.

Tjek vores rPET vandflasker, kuglepenne, rygsække, solbriller og paraplyer.

Filt

Hvad er filt og hvad er fordelene ved dette bæredygtige materiale? Mange dyr smider regelmæssigt deres pels og filt kan simpelthen laves af disse hårfibre uden ekstra klimaomkostning. Filt har mange fordele: Det absorberer lidt til ingen snavs og fugt, det er et robust materiale, det er 100% biologisk nedbrydeligt, og det har en naturlig antibakteriel virkning. For eksempel bruges materialet ofte til at lave filtposer.

Overvej personlige filtasker eller filt laptop tasker som din næste firmagave.

Jute

Jute er ofte kaldt ‘gyldent fiber’ på grund af sin gyldne farve og glød. Dette materiale er et meget slidstærkt alternativ til bomuld og nylon. Men hvad er jute egentlig? Materialet er lavet af Corchorus, en plante, der kan vokse uden vanding, gødning og pesticider. Jorden hvorpå Corchorus har vokset bliver også mere frugtbar, og derudover absorberer planten CO2 og producerer en masse ilt. Materialet er stærkt og bruges derfor ofte til produktion af jute tasker, som du kan få dit logo eller budskab trykket på.

IGO Profil tilbyder forskellige jute tasker, f.eks. En indkøbs- / mulepose eller rygsæk.

Hvedestrå

Hvedestrå føles som plastik og holder i meget lang tid. Det er lavet af de resterende stilke fra kornhøstning. Stilken omdannes til en papirmasse, og dette anvendes for eksempel som et råmateriale til fremstilling af bioplastik. Dette materiale er enormt genanvendeligt, hvilket gør det ekstra bæredygtigt. Hvedestråprodukter har også et meget naturligt udseende, hvilket gør det til et populært materiale hos folk, der lever miljøvenlige levestile.

Tjek vores kuglepenne og solbriller, som alle er lavet af hvedestrå.

Træ

Træ er selvfølgelig et velkendt materiale, men er det bæredygtigt? I dag kan du antage, at al lovlig fældning af træer er bæredygtig. Nye træer er plantet til netop dette formål. Du skal blot være opmærksom på FSC- eller PEFC-kvalitetsmærket, der angiver en række strenge krav, som skal opfyldes, når der skal fældes træer. Udvindingen og produktionen af ​​bæredygtigt træ kræver en minimal mængde energi, hvilket fører til lavere CO2-emissioner. Og det gælder også for genbrug af træ. Dette sikrer, at træ helt sikkert kan regnes for at være et bæredygtigt materiale.

Træprodukter er virkelig populære. Tjek vores kuglepenne, blyanter og sjove spil!

Bæredygtige julegaver

Sørg for at udforske dine bæredygtige muligheder til din julegave-shopping. Bæredygtige gaver vil vise, at din virksomhed er en organisation, der bekymrer sig om miljøet, hvilket afspejler sig positivt på dit brand. Vælg en gave, du tror, der passer til dine modtagere og få dit logo eller budskab trykket på, for at markedsføre dig selv.

IGO Green

Når du bestiller produkter fra IGO Profil, hjælper du med at bidrage til et bedre miljø. Med hver ordre donerer IGO en procentdel til at plante træer i samarbejde med One Tree Planted, som planter træer til af verden, der mangler. Sådan fungerer IGO Green!

Vil du lære mere om bæredygtige produkter?

Vil du gerne vide mere om mulighederne for bæredygtige firmagaver til din organisation? Du er mere end velkommen til at kontakte vores medarbejdere! Vi hjælper dig gerne med at træffe de rigtige bæredygtige valg. Kun sammen kan vi forbedre miljøet.

By | 2023-07-11T10:37:37+02:00 16 august 2021|