Brug for hjælp? Vi er tilgængelige på|salg@igoprofil.dk

4 skridt til at blive en mere bæredygtig virksomhed

I denne artikel forklarer vi, hvilke skridt du kan tage mod at blive en mere bæredygtig virksomhed. Som organisation må du ikke komme bagud, når det kommer til bæredygtighed. Heldigvis findes der mange forskellige måder, hvorpå du som virksomhed kan yde et bidrag. Måske endnu mere, end du oprindeligt ville tro. På denne måde kan du ikke kun spare penge, men frem for alt bidrage til en bedre planet. Og det skaber selvfølgelig også positiv branding.

1. Et bæredygtigt kontor

Lad os se på mulighederne for at gøre dit kontor mere bæredygtigt. Her er et par smarte tip:

  • Brug energieffektive lyspærer: LED-pærer bruger omkring 4-5 gange mindre strøm end halogenpærer.
  • Sorter dit affald: Virksomheder er ansvarlige for deres affald. Dette gør det vigtigt at sortere på den rigtige måde.
  • Vær opmærksom på varmen: Sæt ikke temperaturen unødigt højt. Se om nødvendigt på mulighederne for at opvarme endnu mere bæredygtigt uden gas.
  • Brug mindre papir: er det muligt at udskrive mindre eller måske arbejde helt papirløst? Brug af mindre papir resulterer i mindre papirspild.
  • Brug mindre elektricitet: se kritisk på energimærket på dine enheder, og sluk for enheder, der ikke bruges.
  • Køb bæredygtige emballagematerialer og produkter: undersøg mulighederne for at pakke mere bæredygtigt og købe bæredygtige produkter. Hvis du sælger bæredygtige produkter, vil omverdenen også se, at du er bæredygtig!
  • Tilbyd en cykelplan: For at stimulere cykling til arbejde er det en god idé at tilbyde en cykelplan for de ansatte. Dette gør ikke kun dine medarbejdere bedre, men det er også et meget bæredygtigt initiativ.

2. Reducer brugen af plastik

Det store skridt, der skal tages, hvad angår at reducere plast. Overvej eksempelvis at udskifte plastkopper ved kaffemaskinen med biologisk nedbrydelige papirkopper eller kaffekrus. Du kan endda trykke disse kopper eller krus med dit logo, så det bliver praktisk markedsføring.

Er dine medarbejdere ofte på farten? Så se på vand- eller termoflasker, som også fås i bæredygtige varianter af bambus. Butikker kan også gøre en forskel ved f.eks. at sælge eller give indkøbsposer fremstillet af økologisk bomuld eller bæredygtige poser til frugt og grøntsager. Disse kan selvfølgelig også trykkes med logo. Se kritisk på brugen af plastik i din virksomhed, og hvilke smarte måder du kan reducere dette på.

3. Grønne firmagaver til medarbejdere

En tak er en god måde at motivere dine medarbejdere på. Dette kan være en tak i alle former, og du bør overveje bæredygtige alternativer. Eksempelvis en madkasse af hvedestrå, en paraply af RPET-flasker eller en lækker kuglepen i bambus.

Hos os finder du et omfattende udvalg af bæredygtige firmagaver, som du kan trykke med logo. Og tænk også på at sammensætte en bæredygtig julegavekurv. Der er masser af muligheder for at takke dine medarbejdere og kunder, og samtidig bidrage til et bedre miljø.

4. Deltag i bæredygtige initiativer

Hvis du vil vise omverdenen, at du er en bæredygtig virksomhed og sende et positivt signal, kan du tage del i eller starte et bæredygtigt initiativ. For eksempel kan du deltage i World Cleanup Day eller linke bæredygtighed til din virksomhed på en anden måde. For eksempel har vi i IGO Profil introduceret ‘IGO Green’ som et bæredygtigt alternativ. En procentdel af hver ordre bruges til at plante nye træer i samarbejde med One Tree Planted.

IGO Profil & Corporate Social Responsibility

I IGO Profil har vi taget mange skridt inden for bæredygtighed og CSR. Det sociale aspekt er utrolig vigtigt for os: Vi tilbyder job i Europa til mennesker der normalt set står uden for arbejdsmarkedet, vi udvider konstant vores sortiment med miljøvenlige produkter og 85% af vores organisation ejes af en fond, der donerer en del af vores overskud til velgørenhed.

Ved hjælp af ovenstående tip håber vi at have bidraget med en række konkrete idéer til, hvordan din virksomhed kan arbejde med bæredygtighed.

By | 2021-08-05T08:15:14+02:00 22 december 2020|