Brug for hjælp? Vi er tilgængelige på|salg@igoprofil.dk

At give (reklame)gaver i andre kulturer

Selvom ideen om at give gaver, herunder forretningsgaver, er universel, er der globale forskelle i praksis og traditioner. Vidste du f.eks., at julegaver ikke er en tradition alle steder? For at styrke båndene med dine kunder er det afgørende at forstå de lokale skikke og traditioner for gavegivning og -modtagelse. Lad os dykke ned i nogle af disse forskelle i denne blog:

Forskellene inden for europæiske lande

Firmagaver er en kraftfuld ressource til at opbygge brandkendskab og styrke loyalitet i Europa. Det er dog vigtigt at være opmærksom på de kulturelle forskelle for at få mest muligt ud af dem. Lad os undersøge, hvordan gaver kan variere på tværs af kontinentet:

 • I Tyskland værdsætter de praktikalitet og produkter af god kvalitet. I lang tid konkurrerede tændstikker med penne i dette land, men det er faldet markant siden indførelsen af ’No Smoking Protection Act’.
 • I Østrig var kaffefiltre med et logo ekstremt populære som reklameartikler i 70’erne og 80’erne som en henvisning til den kaffekultur, der blev fejret overdådigt der. I dag er det ikke kaffefiltre, men vafler, der er meget populære som gaver i dette land.
 • Schweiz er kendt for sin oste-kultur! Tænk på lækre osteprodukter såsom en osteskærer eller et godt sæt knive.
 • I Frankrig er det en tradition at tilbyde en flaske vin til alle slags lejligheder. Franskmændene sætter pris på elegance og raffinement, ligesom elegante penne. Det er en del af deres kulturelle arv og sans for finesse. I dette land er ‘4 farver BIC-pennen’ også meget populær som en forretningsgave, fordi den bringer minder tilbage fra ungdommen.
 • Italienere har en ægte passion for skønhed og håndværk. Derfor vil lokalt fremstillede lædervarer som tegnebøger eller telefoncovers være en virkelig tankevækkende gave. Madvarer og kurve er også velkomne gaver, så længe de passer til dit brandimage.
 • I Storbritannien har der været en stor stigning i efterspørgslen efter bæredygtige produkter. Briterne værdsætter tradition og praktikalitet; veste, tøj og notesbøger er meget populære her.
 • Sverige elsker bøttehatte, gummiænder og håndvifter under bryllupssæsonen. Derudover er blomsterfrø meget populære, specifikt fra planter fra svensk biodiversitet. Og brætspil som Jenga klarer sig godt her som reklamegaver.

Traditionerne i Asien for at give (forretnings)gaver

Gavekulturen spiller en central rolle i forretningsinteraktioner på tværs af Asien, hvor kulturelle forskelle influerer på præferencer og opfattelser. Gaver er ikke blot en måde at styrke relationer på, men også et udtryk for respekt. Det er vigtigt at forstå de nuancer, der eksisterer i forskellige asiatiske kulturer, når det kommer til valg af reklamegaver. Lad os tage et kig på nogle perspektiver fra østasiatiske lande:

 • I Japan værdsætter man minimalisme og æstetik, hvor gaver symboliserer respekt og værdsættelse. Gå efter produkter af høj kvalitet og elegance såsom traditionelle te sæt, stilfulde tech-tilbehør eller lokale søde sager.
 • I Kina handler det om symbolik og etikette. Vælg gaver, der repræsenterer velstand og lykke, og husk, at farven rød symboliserer held. Undgå genstande forbundet med tallet fire, da det anses for uheldigt.
 • I Indien værdsættes personlige forbindelser. Overvej gaver, der afspejler lokalt håndværk og traditioner, såsom håndvævede tekstiler. Vær opmærksom på kulturelle følsomheder og undgå genstande lavet af læder eller oksekødsrelaterede produkter, da køer betragtes som hellige i hinduismen.
 • Sydkoreanerne er tech-kyndige og værdsætter praktiske innovationer. Personlige trådløse øretelefoner, telefonholdere eller bærbare opladere med trendy designs vil være et hit. Derudover er der en stigende interesse for miljøvenlige produkter blandt koreanere.

At give på tværs af kulturer

At give gaver er en smuk og universel tradition, men det er vigtigt at huske, at skikke og kulturelle nuancer varierer meget rundt om i verden. Dette er særligt relevant, hvis du har medarbejdere eller forretningsforbindelser på internationale markeder eller forskellige kulturelle baggrunde i dit eget team. Her er nogle vigtige overvejelser, når du giver gaver i et andet land:

 • Research:  Lidt research kan have stor indflydelse. Er der bestemte farver, der er forbundet med sorg eller held i modtagerens kultur? For eksempel kan en pen med rødt blæk være et symbol på uheld i visse lande. Er der numre, der anses for at bringe lykke eller uheld? At forstå disse kulturelle nuancer viser respekt og omtanke.
 • Vær hensynsfuld: Overvej at købe dine reklamegaver fra lokale håndværkere eller virksomheder i målmarkedet. Dette viser ikke blot respekt for den lokale kultur, men støtter også lokalsamfundet og den økonomiske udvikling.
 • Praktikalitet: Mens visse gaver er populære eller praktiske i dit eget land, kan de måske ikke være så velmodtagne andre steder. Sørg for at vælge gaver, der er praktiske og anvendelige på tværs af kulturer, såsom genanvendelige vandflasker eller universelle telefonopladere.
 • Personliggørelse: En lille smule personliggørelse kan tilføre en ekstra varme til din gave. Overvej at inkludere en lokal hilsen på emballagen eller tilbyde muligheden for at tilpasse produktet med modtagerens navn eller initialer.

At forstå og respektere kulturelle forskelle kan styrke dine forretningsforbindelser og skabe meningsfulde forbindelser på tværs af kloden. Hvis du har brug for hjælp til at vælge den perfekte reklamegave, er IGO Profil-teamet altid klar til at assistere dig!

By | 2024-06-26T09:12:23+02:00 19 juni 2024|