Brug for hjælp? Vi er tilgængelige på|salg@igoprofil.dk

Hvad er PMS farver, og hvordan vælger jeg den rigtige farve?

Farver er meget vigtige, når det gælder tryk, og derfor også når det gælder trykning af logoer, tekster og billeder på firmagaver og reklameartikler. Det er dog meget svært at beskrive en farve. Der er derfor et system, der skaber et overblik over de mest almindelige farver.

Forkortelsen PMS står for ”Pantone Matching System”; PMS farver er de mest almindelige spotfarver ifølge systemet, der er udarbejdet af firmaet Pantone. Serien blev udtænkt med henblik på at gøre livet lettere for trykkerier og designere. Navngivningen af farverne i overensstemmelse med numrene på PMS serien forhindrer misforståelser.

Vælg Pantone: Vælg sikkerhed!

I Pantone Matching System (PMS) har hver farve sin egen unikke kode. Fordelen ved Pantone Matching System er, at det er universelt. Dette betyder, at med enhver printer, ethvert sted i verden, vil du få nøjagtig samme farvetryk, når den bliver trykt på samme type materiale.

Hvordan vælger jeg den rette PMS farve til mit tryk?

For at finde den helt rigtige farve til dit tryk anbefaler vi, at du bruger et PMS farvekort. Farverne på PMS farvekortet er den samme farve som på dit tryk. Farven afviger måske en smule afhængigt af materialet, som du vil trykke på. Vi forsøger dog at opnå den ønskede PMS farve så præcist som muligt.

Vi forestiller os ikke, at alle har et PMS farvekort. Derfor kan du også se PMS farvekortet online på vores hjemmeside. Hvis du har andre spørgsmål til dit tryk, er du mere end velkommen til at kontakte vores salgsafdeling via salg@igoprofil.dk eller 32 72 00 00.

By | 2021-03-26T11:34:05+01:00 23 oktober 2014|