Brug for hjælp? Vi er tilgængelige på|salg@igoprofil.dk

Bæredygtige produkter: Sammen om en grønnere fremtid

Klimaforandringer er en af de mest centrale miljømæssige udfordringer i vores tid, og kun i fællesskab kan vi finde en løsning, så vi kan skabe en fremtid, vi alle kan være stolte af.

Den gode nyhed er, at næsten alle er villige til at ændre måden, hvorpå vi styrer vores virksomheder, og lever vores liv.

Hos IGO Profil engagerer vi os i bæredygtige initiativer ved f.eks. at dele tips omkring bæredygtige produkter og firmagaver, du kan bruge i dine markedsføringskampagner. Desuden deler vi jævnligt tips til bæredygtige leveveje her på vores blog. Læs dette indlæg for at lære mere om, hvordan du kan være med til at skabe en grønnere fremtid.

Hvornår er man bæredygtig?

I takt med stigningen af bæredygtige måder at drive virksomheder, vil du se mange organisationer, der hægter sig fast på nøgleordet “bæredygtighed”, uden egentlig konkret at deltage i nogle initativer. Dette kaldes “greenwashing”, som kort fortalt er en måde, hvorpå virksomheder søger at danne et miljøbevidst image af dem selv, som de på ingen måde efterlever. Dette skal for alt i verden undgås, da det ikke har nogen reel positive indflydelse på miljøet, og vil alt andet lige kun skade virksomheders omdømme, når de bliver taget på fersk gerning, hvilket altid sker.

For at tage nogle konkrete metoder i brug, så du helt reelt kan sige, at du deltager i bæredytige forretningsveje, kan du vælge at købe merchandise og firmagaver, der er lavet i bæredygtigt materiale. Det er nemt at implementere i din virksomheds markedsføring, og vil kun kaste et positivt lys over din virksomhed, samtidig med det gavner miljøet. Se dine muligheder i vores bæredygtige sortiment.

Hvorfor er bæredygtige produkter vigtige?

Når produkter bliver produceret på bæredygtig vis, bidrager de til et bedre miljø, en sundere økonomi og et bedre helbred for os alle på længere sigt. Dette afspejler sig i behovet for bæredygtige produkter, som vi oplever en stigning i. Det er dog ikke blot vigtigt at selve produktet, er lavet i et bæredygtigt materiale, men også at produktet er blevet produceret på en bæredygtig måde, f.eks. uden overdreven brug af maskineri og råvarer med meget spild. Husk, når du køber bæredygtige produkter, inspirerer du dine medmennesker til at vælge grønnere alternativer, og dermed har du positiv indflydelse på miljøet.

Bæredygtige produkter: trends og muligheder

Hvert år tilføjer vi flere produkter i vores bæredygtige sortiment i takt med, at nye trends og innovative måde at skabe produkter på, ser dagens lys. Dette var tilfældet med produkter, der er lavet i materialer, såsom bambus, kork og RPET. Det gode ved disse materialer, er at både bambus og kork, vokser tilbage, efter det er blevet høstet, og har med andre ord en bæredygtig livscyklus. RPET er til gengæld lavet ud af allerede eksisterende polyester. Dette betyder, at nogle materialer er bæredygtige hele vejen igennem, imens andre er med til at rydde op i produkter, der kan blive anset for at være affald, når det når enden af dets levetid. Det er ikke til at sige, hvilke materialer, der vil være mest populære i fremtiden, men vi har stadig nogle rigtig gode muligheder allerede i dag.

Bæredygtige produkter som markedsføringsmulighed

Hvad kan bæredygtige produkter gøre for din virksomheds markedsføring? Kort fortalt vil dine bæredygtige valg afspejle sig positivt på din virksomheds omdømme. Derfor bidrager du positivt til et miljøvenligt image, hver gang du vælger at købe bæredygtigt merchandise og firmagaver.

Organisering af bæredygtige initiativer

Mennesker kan godt lide at være en del af noget, der er større end dem selv, som samtidig er noget, de kan støtte op om med god samvittighed. Derfor er bæredygtige kampagner den perfekte måde, hvorpå man kan samle en masse mennesker omkring et fælles mål. Tag f.eks. grønne mærkedage, såsom Jordens dag, der hvert år afsætter den 22. april til at støtte op omkring miljøbevarelse. Sæt fokus på dage som denne, og del merchandise og firmagaver ud til kunder og medarbejdere, som er lavet i bæredygtige materialer, så du er med til at skabe opmærksomhed omkring dagen.

IGO Profil og bæredygtighed

Nu hvor vi har delt nogle tips og indsigter i, hvad det vil sige at være bæredygtig, og hvorfor det er vigtigt, er der stadig et spørgsmål tilbage: Hvad gør vi hos IGO Profil for at skåne miljøet? Først og fremmest er vores virksomhed ejet af en organisation, der hvert år donerer en del af vores profit til velgørenhed. Derudover ønsker vi at sætte meget mere fokus på bæredygtige alternativer, som vi kan stå inde for – derfor finder du en kategori på vores hjemmeside, som kun indeholder helt eller delvist bæredygtige produkter. Dette sortiment vil vi gerne udvide i fremtiden, hvorfor du bør holde dig opdateret vha. vores nyhedsbrev. Sidst men ikke mindst donerer vi en procentdel af vores omsætning til en organisation, der har til formål at plante træer rundt omkring i verden, hvor der er udsatte områder. Læs mere her.

Tips til at leve et bæredygtigt liv

Selvom det lyder som en kliché, så starter den bæredygtige forandring med dig. Hvis du blot sorterer dit affald, tager cyklen lidt oftere til fordel for bilen, har enkelte kødfrie dage og måske skærer ned på tiden, du bruger i badet, så er du med til at skabe en positiv forandring i verden. Selvom det er svært at se hvordan dine handlinger, som ene person, er med til at gøre en forskel, så skal du vide, at din hjælp betyder noget. Ikke kun for verden i dag, men for den verden du efterlader til de fremtidige generationer.

By | 2023-07-11T10:38:14+02:00 20 april 2021|